Koldhævede maltboller er boller som ingen tid tager af bikse sammen og så har du lækre friske nybagte boller til morgenbordet. De bages med sesam og græskarkerner, som giver en skøn smag.
Prøv også koldhævede chokoladeboller med kerner.
Tips til koldhævede maltboller
Malt kan selvfølgelig sagtens undlades, så har du helt almindelige koldhævede boller (som også er mega lækre).
Bollerne er frysevenlige, så du kan nemt lave dobbelt portion.
Jeg bikser hele dejen sammen i én pose på en køkkenvægt. På den måde er der ingen opvask af stor røreskål, skeer osv. Men du kan sagtens bruge en skål – du skal blot sørge for der er plads til den i køleskabet og skålen er stor nok til at dejen kan hæve.
Et godt lag smør på en nybagt bolle er et must!
Jeg bruger sesam og græskarkerner, men birkes, solsikke eller hakkede nødder kan også bruges.
Bollerne er også super som sandwichbrød.
Koldhævede Maltboller
Ingredienser
Sådan gør du
- Kom gær og vand i en stor pose (eller skål) og ælt posen lidt, så gæret opløses.
- Kom resten op i posen (eller i skålen) – mel, maltmel, olie og salt og vej det hele i posen (eller i skålen), så undgår du nogen former for opvask (med mindre du bruger skål) – smart ikke?
- Ælt posen godt, så alt er æltet sammen og der ingen melklumper er i og luk så posen i toppen med en klemme eller lille knude. Men der skal være plads til at dejen kan hæve godt i posen.
- Kom nu posen (eller skålen) i køleskabet. Dejen skal hæve i 8-12 timer i køleskabet.
- Efter den er hævet, så skal ovnen tændes på 220 grader varmluft.
- Fordel en masse sesamfrø på en bageplade med bagepapir.
- Klip et hul i posen og tryk 6 boller ud på bagepladen.
- Drys græskarkerner over.
- Bag bollerne i cirka 16-18 minutter.
- Så er de klar til servering.
- Velbekomme.
Noter
Jeg er også at finde på de sociale medier:
Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.
Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!
Hej Julia. Hvordan får du den mørke farve? Når jeg bruger maltmel bliver de meget mere lysebrune end den flotte dybe farve dine har. Bruger du ekstrakt?
Hej Karoline. Nej, ingen “snyd” her. Men der findes forskellige slags maltmel kan jeg se nu – jeg bruger den der hedder “mørk” 😀 Jeg troede ærligt kun at det var den mørke som kunne købes. Men det kan jeg så høre ikke er tilfældet. Håber de smager alligevel! Kram