Rød karrysuppe med kødboller og nudler – den perfekte suppe til de kolde måneder! Kødbollerne er de nemmeste i verden – også selvom de er i mini størrelse. Farsen kommes i en sprøjtepose og så er det let som en leg, at lave små kødboller til supper, boller i karry og andet godt.

Jeg kan godt lide at bruge kylling til mine kødboller, da det hakkede kød er mere blødt og nemt at arbejde med. Du kan dog også lave en god frikadellefars og bruge, så har du lækre “frikadelle”kødboller, som også smager himmelsk i retter.

Prøv også suppe med grøn karry eller nudelsuppe med dumplings.

Opskrift på rød karrysuppe med kødboller

Rød karrysuppe med kødboller
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Rød karrysuppe med kødboller

Nem og lækker suppe med rød karry, nudler og nemme hjemmelavede kødboller.
Ret Suppe
Køkken Fusion
Keyword Kødboller, Nudler, Rød Karry
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Kødboller

Sådan gør du

  • Skær peberfrugter og løg i strimler – hak løget fint til kødbollerne. Hak hvidløg, ingefær og chili fint.
  • Skær forårsløg i 2-3 cm stykker og snit sukkerærter i mindre stykker.
  • Tilbedred risnudlerne – jeg koger vand op, slukker for varmen og kommer nudlerne i. Her skal de ligge i, i 3-10 minutter alt efter hvilken størrelse risnudler du vælger at bruge. Skyl dem herefter under koldt vand.
  • Rør alle ingredienserne til farsen sammen – rør godt, indtil farsen virker fast/sej. Kom farsen i en sprøjtepose.
  • I en stor gryde steges karrypasta af i et par minutter sammen med lidt olie.
  • Kom peberfrugter og løg i.
  • Når de har fået et par minutter, så kommes forårsløg i og efter et minut, så kommes hvidløg, ingefær, chili og bouillonterninger i.
  • Når det er rørt godt rundt, så kommes vand i.
  • Når vandet simrer, så kom lidt salt i suppen – men ikke så suppen er smagt helt til endnu.
  • Klip 1 cm hul i sprøjteposen og klem 2 cm fars ud og med en lille kniv skæres kødbollen af – henover suppen. Når du har fået fat i teknikken, så går det rigtig hurtigt med at få lavet en masse små kødboller.
  • Kødbollerne skal bare lige have 1 minut i den simrende suppe, når de sidste er ploppet i. Kom så kokosmælk i og smag suppen godt til med salt. Husk at nudlerne vil suge noget af smagen.
  • Rør sukkerærterne i.
  • Servér suppen sammen med risnudlerne. Velbekomme.

Noter

Suppen uden nudler kan sagtens holde sig 4 dage i køleskabet. Lun suppen i en gryde, så er den klar til servering. 

Tips til suppen

Suppen uden nudler kan sagtens holde sig 4 dage i køleskabet. Lun suppen i en gryde, så er den klar til servering. 

Ønskes suppen pyntet? Så anbefaler jeg friske urter som purløg, persille eller koriander. Du kan også tilføje f.eks. friske bønnespirer – det giver et skønt crunch til retten.

Rød karrysuppe med kødboller

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede indlæg:

Tortellinisuppe med bønner

Tortellinisuppe med bønner

Tortellinisuppe med bønner er en nem og lækker hverdagsret. Suppen tager cirka 20 minutter at bikse sammen og den smager så godt! Jeg elsker nemme og hurtige hverdagsretter og denne ret er en af dem. Jeg anbefaler at bruge friske tortellini til suppen, da de smager…

Butter Chicken suppe

Butter Chicken suppe

Butter chicken suppe er en skøn hverdagsret, som er færdig på blot 30 minutter. Den er god til de kolde måneder og vil helt sikkert hitte i blandt familien. Butter chicken suppe er jo ikke helt butter chicken – og derfor kommer jeg også med forslag til hvad man ellers…

Lasagnesuppe

Lasagnesuppe

Lasagnesuppe er en skøn variation af den klassiske italienske lasagne. Den kombinerer smagen af kødsauce, pasta og cremet ostesauce i en lækker og nem suppe. Det er en lækker comfort food-ret, der er nem at lave og perfekt til familiebordet. Top den med god ost og…