Rispapirspakker med rejer smager skønt! Rispapir foldes med ris, sprøde rejer, chilimayo, agurk og gulerødder og det er bare et hit. Pakkerne steges på panden, så rispapiret bliver sprødt. Servér sammen med soya og ekstra chilimayo – haps.

Du kan skifte rejer ud i rispapirspakkerne med f.eks. paneret kylling, stegt krydret oksekød, tun eller andet lækkert. Er du ikke helt til chiliamayo, så kan du f.eks. bruge en aioli eller en almindelig mayonnaise med lidt urter og evt. lidt limesaft i.

Prøv også rispapirsdumplings | rispapirspakker | nemme cheung fun

Opskrift på rispapirspakker med rejer

Rispapirspakker med rejer
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Rispapirspakker med rejer

Lækre sprøde rispapirspakker med tempurarejer, ris, chilimayo og grønt. Beregn 1½-2 pakker per mand, hvis det er et måltid.
Ret Rispapirspakker
Køkken Fusion
Keyword Rejer, Rispapirspakker
Forb. tid 55 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 9 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog risene efter pakkens anvisning.
  • Skær gulerødder og agurk i tynde strimler – cirka 6-7 cm i længde.
  • Fritér rejerne ved 180 grader, indtil de er gyldne. Drys med salt.
  • Skær rejerne i mindre stykker – fjern stykkerne med haler.
  • Kom koldt vand i et fad og dyp et stk rispapir i ad gangen i 5-8 sekunder (det skal ikke blive blødt på den tid). Læg 2 våde stykker rispapir ovenpå hinanden – lav kun én pakke ad gangen.
  • Se det firkantet stykke rispapir som 4 firkanter. Så nederst til venstre er felt 1, ovenover er felt 2, øverst til højre er felt 3 og under felt 3 og ved siden af felt 1 finder du felt 4.
  • På felt 1 kommes lidt ris på, felt to tempurarejestykker og chilimayo, felt 3 agurk og gulerødder og felt 4 forbliver fri.
  • Dyp en saks i lidt olie og klip så i mellem felt 1 og 4 ind til midten.
  • Fold det tomme felt 4 over felt 3, så felt 3 over felt 2 og til sidst felt 2 over felt 1. Giv pakken et forsigtigt tryk. Gentag processen.
  • På en varm pande steges 3 pakker ad gangen med olie, indtil de er gyldne på begge sider. Så er de klar til servering med lidt soya og ekstra chilimayo. Velbekomme.

Tips til opskriften

Fordi de laves med sprøde rejer, så er de klart bedst serveret med det samme efter de er lavet, da dejen om rejerne vil blive blød allerede senere samme dag.

Jeg servérer Maggi soya til og en chilimayo – det passer rigtig godt til. Et ekstra tip er at tilføje en smule lime- eller citronsaft i mayonnaisen for at given retten lidt friskhed.

Servér gerne en frisk salat til eller grøntsagsstave. De sprøde grøntsager passer perfekt til.

Rispapirspakker med rejer

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede indlæg

Mongolian chicken

Mongolian chicken

Mongolian chicken er en nem og lækker ret med kylling. Oftes laves Mongolian beef fremfor kylling, men kylling smager simpelthen så godt sammen med denne sauce. Jeg bruger kyllingeoverlår, som købes udbenet. Du kan også købe overlår og så selv udbene. Du kan til nød…

Rød karrysuppe med kødboller

Rød karrysuppe med kødboller

Rød karrysuppe med kødboller og nudler – den perfekte suppe til de kolde måneder! Kødbollerne er de nemmeste i verden – også selvom de er i mini størrelse. Farsen kommes i en sprøjtepose og så er det let som en leg, at lave små kødboller til supper, boller i karry og…

Glasnudler med kål

Glasnudler med kål

Glasnudler med kål smager skønt og retten er færdig på under 30 minutter! Det er en lækker hverdagsret, som kan bruges enten som aftensmad i sig selv eller som tilbehør sammen med andre retter. Jeg bruger spidskål i denne ret, da det er knap så goft som f.eks….