Jordbærguf og hjemmelavet is i en isvaffel – det skriger da bare sommer gør det ikke? Jeg laver min jordbærguf som en flødebolleskum, og den smager så godt med en rigtig lækker og sej konsistens.

Jordbærguf
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Jordbærguf

Lækker hjemmelavet jordbærguf – jeg lavede en stor portion, men den kan nemt halveres.
Ret Guf
Køkken Dansk
Keyword Jordbær
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom sukker, glukose, vand og citronsaft i en gryde og lad det varme op til 117 grader.
  • I mens piskes æggehvider stive (brug gerne røremaskine).
  • Når sukkermassen er rammer 117 grader, så hældes den forsigtigt i æggehviderne (ned langs kanten af skålen, så det ikke sprøjter) i mens maskinen rører hurtigt rundt.
  • Nu skal æggehvider og sukkermassen piskes helt sej. Den skal være meget fast og begynde at kravle op af siderne i skålen. Husk på det er en flødebolleskum der laves, så det er vigtigt skummen er sej, så den ikke falder sammen.
  • Når du er tilfreds med skummen (så kan du bruge den til flødeboller nu), så skal marmeladen piskes i.
  • Så er den klar til servering – du kan tilføje nogle dråber rød pastafarve, hvis du ønsker en mere lyserød farve.
  • Velbekomme.

Noter

Skummet kan ikke bruges til flødeboller efter marmeladen er kommet i, da skummet så vil ændre lidt konsistens og vil falde lidt hurtigere sammen end normalt flødebolleskum. 
Guffen er bedst serveret nylavet, men den kan også gemmes et par dage på køl, den vil dog ikke være lige så sej og lækker, som da den var nylavet.

Jordbærguf

Jeg laver min jordbærguf, som en flødebolleskum. Du kan derfor nemt bruge skummet før marmeladen kommer i til flødeboller.

Skummet kan ikke bruges til flødeboller efter marmeladen er kommet i, da skummet så vil ændre lidt konsistens og vil falde lidt hurtigere sammen end normalt flødebolleskum. 

Du kan sagtens bruge andre slags marmelader.

Prøv hjemmelavet vaniljeis til guffen.

Holdbarhed på hjemmelavet guf

Guffen er bedst serveret nylavet, men den kan også gemmes til næste dag på køl, den vil dog ikke være lige så sej længere, som guf skal være. Så lav den endelig lige før den skal bruges for bedste resultat.

Jeg laver en stor portion guf. Du kan nemt halvere portionen, men ikke mindre end det, da røremaskinen så vil have svært ved at få fat i æggehviderne og piske dem stive.

Du kan tilføje et par dråber pastafarve i guffen, hvis du ønsker den mere lyserød.

Hjemmelavet vaniljeis og jordbærguf går så godt sammen.

Jordbærguf

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Jordbærguf
Jordbærguf